Середа, 17 лютого 2021 09:44

Онлайн-зустріч "Мери за економічне зростання"

Оцініть матеріал!
(1 голос)

     По суті ми сьогодні маємо певну вилку: кількість молоді, що вступає у вік працездатності, є значно нижчою, ніж кількість тих, хто виходить на пенсію. До цього додається ще один факт, кількість учнів професійно-технічних училищ також скорочується і не тільки тому, що скорочується кількість випускників шкіл, а й через те, що більшість випускників шкіл вступає до ВНЗ, або у заклади так званої "передвищої" освіти. І це при постійній нестачі кваліфікованих кадрів на регіональних ринках праці.

     Отож, найбільш нагальним завданням на найближчий період для забезпечення регіональних ринків праці є збільшення кількості здобувачів професійної освіти, як серед учнівської молоді, так і дорослих, яких зміна економічної структури регіональних економік вивільнила з попередніх місць праці.

     Як бачимо, вирішення проблем, що склались у системі професійної освіти в Україні, потребує ряд законодавчих, організаційних та комунікативних заходів.

     У зв'зку з цим, за ініціативою "Germanwatch", "Екодія", луганського обласного правозахисного центру "Альтернатива" була проведена онлайн-зустріч представників Платформи сталого розвитку вугільних міст Донецької області та навчальних закладів з обговоренням проєктної заявки в рамках програми "Мери за економічне зростання" до якої долучився і Родинський професійний ліцей. 

     Учасники заходу озвучили своє бачення потреб міст, назвали затребувані професії та кваліфікації, які необхідні для розвитку міст у майбутньому, обговорили необхідність змін для забезпечення наявності фахівців у відповідних напрямках.

IMG 3112 IMG 3113 IMG 3117

Прочитано 244 разів