П'ятниця, 19 лютого 2021 10:02

День рідної мови у Родинському професійному ліцеї

Оцініть матеріал!
(1 голос)

Щороку в лютому світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Адже мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.
         Українська мова – одна із найбільш вокальних та милозвучних у світі, вона є однією із найдавніших на нашому континенті й має чимало говірок.
        Традиційно з нагоди цього свята у Родинському професійному ліцеї проведено святкові заходи.

        Бібліотекар ліцею Подолець Ганна Олександрівна провела мовний конкурс «Любіть українську!». Учні дізналися історію створення свята, вчилися добирати українські відповідники до жаргонів, пояснювали фразеологізми, читали скоромовки та виконували інші цікаві завдання.

Викладач української мови та літератури Подолець Катерина Вікторівна для учнів І курсу провела інтелектуальну гру «Слово рідне, мова рідна». Під час гри учні проявили свою пізнавальну активність, розширили знання про красу і багатство української мови, творчо працювали в групах, розвивали пам’ять, увагу, швидкість мислення.

    В результаті проведених заходів учні поглибили знання про значення

мови в розвитку загальної культури людини, розвивали пізнавальні інтереси, виховували в собі позитивне ставлення до рідної

мови.

IMG 3140 IMG 3149 IMG 3165IMG 3196 MyCollages 8

Прочитано 293 разів