Версія для друку
Вівторок, 08 березня 2022 18:45

Бібліотечна година «Голокост: невідомі віхи історії»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
Будь-яке переслідування та знущання над людиною - злочин, а коли йде знищення людей за національною ознакою – це геноцид. Тотального винищення в роки Другої світової війни зазнали євреї та роми, яких розстрілювали та закатовували фашисти в концентраційних таборах. Голокосту - геноциду єврейської раси в роки Другої світової війни, піддалися понад 6 млн євреїв.
Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту був встановлений згідно резолюції 60/7 Генеральної Асамблеї ООН 1 листопада 2005 року і відзначається щорічно 27 січня. Ця дата обрана не випадково, адже саме 27 січня 1945 року Червона армія визволила перший і найбільший гітлерівський концтабір Аушвіц (польська назва - Освенцім), в якому за роки війни - з 41-го по 45-й - було вбито більше 1,4 млн осіб, з яких 1,1 млн були євреями.
З метою вшанування пам’яті жертв Голокосту у Родинському професійному ліцеї відбулася бібліотечна година «Голокост: невідомі віхи історії». Пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжити естафету пам'яті, відстоювати гідність людини і докладати зусиль до недопущення ґеноцидів і злочинів проти людяності.
280120223
Прочитано 1402 разів